5 d’ag. 2008

cuina a l'SKDK



La seu central de l'SKDK és normalment el lloc on es fan les formacions més multitudinàries. En aquestes formacions hi acostumen a participar dirigents comunitaris, membres electes dels pobles veïns, representants d'associacions, etc. Poden arribar a ser fins una cinquantena. Més o menys dos cops al mes es fan sessions de formació que duren tot el dia, algunes durant una setmana, algunes d'un sol dia. Però el fet que durin des de les 9 del matí a les 4 de la tarda fa que es facin 3 àpats. I no de pa amb mermelada com segurament fariem nosaltres... es reparteixen plats de macarrons grans com per alimentar-ne dos com jo. Plats d'estofat de porc, suc, amanida, espaguetis, sopa de verdures... de tot!



Dia 26/07

Actualment, el lloc on es fa el menjar per a la gent que assisteix a les formacions no és el que podriem dir un model d'higiene ni, evidentment, un exemple a seguir. És per això que volen construir una cuina nova, just en el lloc que ara fan servir d'escombraria. I això és un lloc gros, d'uns 15 metres quadrats on s'acumula tota la porqueria fins que a algú se li acut netejar-ho una mica. Per desgràcia això no passa sovint.



Dia 31/07


Dia 04/08


Avui també he anat a l’SKDK per veure com evoluciona la neteja del terreny. La veritat és que com que no hi tenen internet (el satèl·lit segueix espatllat) ara només hi vaig quan he de xerrar de coses sèries o per veure les obres. La persona encarregada de la neteja m’explica que només pot treballar al matí ja que al migdia el sol és massa fort i a la tard ha plogut. No obstant, poc a poc el terreny va quedant net. S’han tallat dos arbres i 5 cafeters. Un dels arbres, haviem pensat de conservar-lo ja que ens podia fer de filtre entre la cuina i la zona de formacions, aquestes coses tan maques que aprenem a l'escola. Però quan he arribat, l'arbre ja era a terra... "i ara què?" en fi... més despejat la cuina es veurà més i estarà més ventilada...
Proposta final per a la cuina

2 comentaris:

pilar cós ha dit...

aquesta és la kisin per l'SKDK? està bé el taulell baix dels focs, per posar les olles grossíssimes i veure-hi dins...

quantes persones cuinen alhora? cinquanta comensals... fuà, és teca, no?

Roux ha dit...

hi ha una foto on es veuen totes les cuineres en marxa... molta gent i moltes olles enormes!