25 de maig 2008

L'inici


Amb la idea que aquest bloc es converteixi en una espècie de diari del que serà el pròxim estiu, potser caldria començar escrivint on anem i què hi anem a fer. Potser això ajudarà al visitant ocasional a situar-se...

El nostre viatge a Haití té com a objectiu principal donar un suport tècnic als projectes que han sortit del pla participatiu de l'SKDK i la comunitat de Karis. Coneixem a la organització SKDK (Centre per la Cultura i el Desenvolupament de Karis) des de l'estiu de 2006.

Aquests projectes giren al voltant del Centre de Formació Professional, que ha estat el meu tema de Projecte Final de Carrera. Així doncs, caldrà treballar per adaptar a la realitat local el que hem fet fins ara, tot i que ja des d'un inici es pensava en la viabilitat del projecte, sobretot en temes tecnològics i econòmics. Dins el pla estratègic, el Centre de formació Professional és un dels projectes més importants ja que forma part dels tres eixos principals d'actuació: ECONOMIA, SOCIETAT i CULTURA.

També intentarem ajudar en un curs d'identificació del territori a través de maquetes a diferents escales i en la recerca de materials locals per a construccions de baix cost. Aquestses dues activitats permetran als habitants de les comunitats de Karis adquirir una major concepció del seu territori, explorant així quines mancances i potencials té, tot aprenent a gestionar-lo adequadament. Haurem de plantejar les activitats com a espais de debat, el protagonisme dels quals ha de recaure sempre en els membres de les comunitats i en els formadors locals. Nosaltres simplement aportarem el petit gra de sorra de tenir uns estudis d'arquitectura, que ens serviran per tenir una visió àmplia de la tecnologia i la construcció. Però el ritme i la iniciativa l'han de marcar els formadors de Karis.

Caram tu, quin rollo que m'agafa quan em poso a explicar... potser en un futur no molt llunyà explicaré el projecte en qüestió, el que vaig presentar al PFC. Una imatge val més que mil paraules, no?