29 de maig 2008

Enllaços sobre tecnologies de baix cost

Fa temps, fent una cervesa amb un amic, somiàvem desperts amb una base de dades amb informació a internet i enllaços sobre tecnologies de baix cost i descripcions i exemples de projectes fets amb aquestes tecnologies. Ell, igual que jo, ha fet un Projecte Final de Carrera amb tecnologies com el BTC, la fusta o el bambú. Un tipus de tecnologies utilitzades amb la finalitat de poder destinar menys recursos a la pròpia construcció d'un edifici, però mai perdent qualitat - ni estructural, ni confort.

Un concepte que ens semblava fonamental per aquest tipus de bases de dades és el de compartir la informació, fer-la sempre el més pública possible. Això permetria que el màxim de gent possible la visités, consultés i alhora l'engrandís.

Vam començar a elaborar una estructura per a aquesta base de dades, però les nostres ocupacions amb els respectius projectes (acadèmics, personals, de cooperació...) han anat refredant els ànims inicials. Ara vull aprofitar aquest espai i que hi aniré recopilant tot el que té a veure amb el meu PFC i el posterior projecte a Haití. Potser a partir d'aquí es pot començar d'una vegada, així a la brava, aquesta base de dades; almenys per recollir informació. Potser després l'ordenarem.

Potser ningú la farà servir... potser només em servirà per veure que només he descobert una millonèssima part de la informació a Internet... Potser resol els problemes per trobar informació d'un estudiant que vulgui fer un PFC amb tecnologies de baix cost per a un projecte de cooperació... qui sap!

De moment la manera que haviem pensat per estructurar la informació és la següent:

  1. Exemples de PFC amb tecnologies de baix cost
  2. Institucions i ONG's
    1. ONG
    2. Universitàries
    3. Altres
  3. Tecnologies
    1. Bambú
    2. Terra
    3. BTC
    4. Fusta
  4. Exemples d'arquitectura de Baix Cost

A partir d'aquí, toca completar-la. Aniré, poc a poc, publicant nous articles que estic preparant amb la recopilació d'aquestos enllaços. I suposo que aquest bloc googelià em permetrà editar-los per afegir els nous que trobi, o els que em proposin en futurs comentaris.....
A veure si ho omplim!