10 de juny 2008

PFC - 3 - Jardí botànic i bambú

Tercera remesa de làmines.




La numero 5 és la del jardí botànic. Si heu llegit el post anterior, haureu vist que al projecte, una Escola de Formació Professional, s'hi ensenyen dues disciplines: Construcció i Ciències de la naturalesa.
El jardí botànic serveix per recolzar la formació pràctica en gestió del territori, agricultura, tractament d'aigües, etc. I també serveix per tenir un exemple de cada una de les espècies vegetals de la zona (perquè serveix, com es planta, com es recolta...)
A la llista, en negreta i pràcticament il·legible (fes clic a la imatge per ampliar), les plantes medicinals de cada grup, que suposen un interès especial.
El jardí botànic està dividit en diferents zones, més ortogonals (horts i flors) aprop de l'edifici, més orgànic (bambús, arbustos i plantes medicinals) aprop del riu. Al centre hi ha els planters, on tothom que vulgui podrà comprar plàntules de les espècies vegetals del Jardí Botànic.


Poso amb el jardí botànic la làmina 10 ja que l'estructura de cobertes del projecte està feta amb bambú i té una relació especial amb el jardí botànic. A la dreta diferents exemples construits amb bambú.
La meva estructura es basa en un criteri una mica diferent que els exemples. Vull potenciar el criteri de la prefabricació en taller (precisió, economia, rendibilitat, creació de microempreses...) Per aquesta raó dissenyo una peça amb la que soluciono totes les cobertes del projecte.
Col·locada de manera simple, cobreixo un edifici de 9 metres de llum. Doblant la peça (sempre igual) cobreixo un edifici amb 3 crugies de 5,5 metres. Girant-les, en cobreixo un de 14 metres.
Millor veure les fotos de les maquetes per entendre-ho!